Ποια ποιότητα πετσέτας είναι η καταλληλότερη για καθημερινή χρήση;

Η ποιότητα κάθε πετσέτας εξαρτάται από το βάρος της. Οι καλής ποιότητας πετσέτες ζυγίζουν συνήθως από 450 – 600 γραμμάρια. Μια «ελαφριά» πετσέτα είναι πιο εύκολη και οικονομικότερη, δεν είναι όμως τόσο απορροφητική όσο μια «βαρύτερη» πετσέτα. Μια καλή πετσέτα μετά τα πρώτα 2-3 πλυσίματα γίνεται πιο αφράτη. Σας προτείνουμε να διαλέγετε πετσέτες 450-600 γραμμαρίων που ούτε υπερβολικά βαριές είναι και δεν φορτώνεται το πλυντήριο και είναι ιδανικές για καθημερινή χρήση.

Οι πετσέτες που χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι οι πετσέτες προσώπου και λιγότερο οι πετσέτες μπάνιου. Σας προτείνουμε λοιπόν να προμηθευτείτε με επιπλέον πετσέτες προσώπου σε χρώματα που να ταιριάζουν με αυτές που ήδη έχετε.

Ακολουθούν λίγες συμβουλές σχετικά με τις πετσέτες

Οι πετσέτες υπάρχουν σε τρεις διαστάσεις, χεριών, προσώπου και μπάνιου.  Προμηθευτείτε περισσότερες πετσέτες χεριών επειδή είναι μικρότερες και μπορείτε να τις αλλάζετε συχνότερα ενώ πλένονται πιο εύκολα. Διαλέξτε χρώματα που να ταιριάζουν με τα υπόλοιπα σετ που ήδη έχετε ώστε να δημιουργείται στο μπάνιο μια αίσθηση τάξης και ομοιομορφίας.

Προμηθευτείτε μερικές λευκές πετσέτες. Θα σας χρησιμεύσουν σε διάφορες περιπτώσεις (όταν έχετε φιλοξενούμενους, τραπέζι με πολύ κόσμο κτλ) αφού οι λευκές πετσέτες μπορούν να πλυθούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες για λόγους απολύμανσης.

Πλύνετε τις σε χαμηλές θερμοκρασίες διατηρώντας τις πετσέτες σας αφράτες για περισσότερο καιρό.

Σιδερώστε τις πετσέτες σας αφού έχετε τελειώσει το σιδέρωμα των υπολοίπων ρούχων επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στο πέλος τους να μην «καθίσει».