Τι να προσέξω στην πετσέτα θαλάσσης;

Μπορεί να την χρησιμοποιούμε για μερικούς μήνες όμως, η πετσετα θαλάσσης έχει μεγάλη χρήση και μπορεί να χαλάσει πολύ εύκολα. Η άμμος, οι καυτές ακτίνες του ηλίου, το θαλασσινό αλάτι καθώς και μόνιμη υγρασία είναι παράγοντες που μπορούν να αλλοιώσουν την πετσέτα στην πάροδο του χρόνου.

Έτσι λοιπόν αυτά που πρέπει να προσέξουμε για να αγοράσουμε μία πετσέτα θαλάσσης που να καλύπτει τις απαιτήσεις μας είναι τα εξής:

Το πάχος της πετσέτας. Οι χοντρές πετσέτες ανήκουν στον μπάνιο μας, η παραλία θέλει μία πιο λεπτή πετσέτα. Ο λόγος είναι ότι στεγνώνει πολύ πιο γρήγορα και μπορεί να μας κρατάει ζεστούς, ανεξάρτητα από το πόσες βουτιές θα κάνουμε!

Η ποιότητα της πετσέτας. Η πετσέτα θαλασσης πρέπει να είναι αρκετά σκληρή και πυκνή, για να αποτρέπει την εισβολή της άμμου!

Το μέγεθος. Πέρα από την ζεστασιά που μας προσφέρει η πετσέτα, μας προσφέρει και στιγμές ξεκούρασης στην παραλία. Έτσι λοιπόν πρέπει να επιλέξουμε μία πετσέτα αρκετά πιο μεγάλη από αυτές που έχουμε στο μπάνιο μας.

Το χρώμα. Τέλος μία πετσέτα θαλασσης υποβάλλεται σε παραπάνω επεξεργασία για να μείνουν το ίδιο ζωντανά τα χρώματα όσος χρόνος και αν περάσει!