Αν και η επιλογή ενός χαλιού για το μπάνιο φαντάζει εύκολη, στην πραγματικότητα όμως δεν εξυπηρετεί μόνο αισθητικούς λόγους. Επιλέγοντας το κατάλληλο πατάκι θα βγαίνετε από το ντους με ασφάλεια, προσφέροντας παράλληλα στα πόδια σας μια απαλή και ευχάριστη αίσθηση. Για τον λόγο αυτό, η εξέταση του χρώματος και του μοτίβου δεν αρκεί. Πρέπει μεταξύ άλλων να προσέξετε το μέγεθος, το υλικό και τη φροντίδα που απαιτεί ένα χαλάκι μπάνιου. Ακολούθως θα βρείτε μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου, όταν πρόκειται να κάνετε μία τέτοια αγορά.

Χαλάκι μπάνιου
Χαλάκι μπάνιου

1) Μέγεθος

Μετρήστε το μέγεθος του χώρου στο μπάνιο που θέλετε να τοποθετήσετε το χαλάκι. Ένα χαλί έξω από την πόρτα του μπάνιου ή ακριβώς έξω από την μπανιέρα μπορεί να χρειαστεί να είναι μεγαλύτερο ενώ αυτό που βρίσκεται κάτω από τον νιπτήρα ή γύρω από την τουαλέτα σας μπορεί να είναι μικρότερο. Το μέγεθος του μπάνιου μπορεί επίσης να καθορίσει το μέγεθος του χαλιού, αφού τα ορθογώνια χαλάκια ταιριάζουν καλύτερα σε μεγάλα μπάνια, σε αντίθεση με τα οβάλ τα οποία πιάνουν λιγότερο χώρο και αποτελούν ιδανική επιλογή για το μικρό σας μπάνιο.

2) Χρώμα

Επιλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει με τη διακόσμηση του μπάνιου σας. Τα συμπαγή χρώματα δίνουν ένα λιτό στυλ, ενώ για όσους θέλουν να πειραματιστούν, δοκιμάστε χαλάκια με διάφορα μοτίβα ή μηνύματα. Τέλος, καλό θα ήταν να ελέγξετε αν τα χρώματα είναι ανθεκτικά στις πλύσεις, ώστε να μην ξεθωριάζουν.

3) Υλικό

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το χαλάκι του μπάνιου είναι αρκετά σημαντικό, ώστε να είναι απαλό στο δέρμα των ποδιών σας. Ο έλεγχος του υλικού της βάσης είναι επίσης σημαντικός, ώστε να βεβαιωθείτε για την ανθεκτικότητά του και τις αντιολισθητικές του ιδιότητες. Τα ελαφριά βαμβακερά χαλιά είναι ιδανικά για να τα τοποθετήσετε έξω από το νιπτήρα ή γύρω από την τουαλέτα σας, ενώ τα χαλιά με έξτρα ιδιότητες πρέπει να τοποθετούνται έξω από την πόρτα του μπάνιου, την μπανιέρα ή το ντους σας.

4) Ευκολία στο πλύσιμο

Ελέγξτε τις οδηγίες φροντίδας πλυσίματος του χαλιού που σας αρέσει. Ένα χαλί που είναι εύκολο στο πλύσιμο και στεγνώνει γρήγορα αποτελεί ιδανική επιλογή για καθημερινή χρήση. Ένα γρήγορο tip πλυσίματος είναι να χρησιμοποιείτε κρύο νερό ώστε να προστατεύετε τις ίνες και την κάτω μεριά του χαλιού σας.
Στη συλλογή Sunshine Home θα βρείτε πατάκια μπάνιου σε διαφορετικούς χρωματισμούς και στυλ, για να επιλέξετε αυτό που θα δώσει στο μπάνιο σας μια ανανεωμένη όψη.

Βαμβακοσατέν: ο βασιλιάς του βαμβακερού υφάσματος
Με το όρο βαμβακοσατέν ορίζουμε τα υφάσματα που έχουν δημιουργηθεί μεν από 100% βαμβάκι, αλλά με μια ιδιαίτερη τεχνική που ονομάζεται σατέν....
Το σωστό μαξιλάρι ύπνου
Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσετε ή να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι ύπνου σας; Έχετε πόνους στον αυχένα όταν κοιμάστε; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές γ...