#υπνοδωμάτιο #ύπνος #συμβουλές

Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσετε ή να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι ύπνου σας; Έχετε πόνους στον αυχένα όταν κοιμάστε; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για ένα σωστό μαξιλάρι και εξασφαλίστε έναν υγιεινό και ποιοτικό ύπνο, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Η θέση ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του κατάλληλου μαξιλαριού. Ο απώτερος σκοπός είναι να επιλέξετε το μαξιλάρι που προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη του αυχένα σας και κρατά την σπονδυλική στήλη σε φυσική θέση, χωρίς έξτρα πίεση στο σώμα και το κεφάλι σας. Ιδανική επιλογή για εσάς που κοιμάστε ανάσκελα είναι ένα μέτριας σκληρότητας μαξιλάρι, σχετικά λεπτό αλλά με μια μικρή ενίσχυση στην κάτω πλευρά για να υποστηρίζει σωστά τον αυχένα σας. Αν κοιμάστε στο πλάι, επιλέξτε ένα πιο σκληρό, σχετικά μεγαλύτερου πάχους μαξιλάρι ώστε να γεμίζει την απόσταση μεταξύ αυτιού και ώμου. Αν κοιμάστε μπρούμυτα, επιλέξτε ένα μαλακό μαξιλάρι με λεπτή δομή, ώστε να μην ασκείται πίεση στον λαιμό σας.

Ένας επιπλέον σημαντικός παράγοντας που πρέπει να πάρετε υπόψη σας όταν αγοράζετε ένα μαξιλάρι ύπνου είναι η εσωτερική γέμιση. Tα μαξιλάρια με γέμιση πούπουλο είναι μια πολυτελής και άνετη επιλογή, αφού η γέμιση μπορεί να μετακινηθεί και να προσφέρει ιδανική στήριξη στα σημεία που επιθυμείτε. Τα μαξιλάρια με αφρό μνήμης αποτελούν ιδανική επιλογή για παθήσεις του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης, αφού προσαρμόζονται εύκολα στις καμπύλες του κεφαλιού και του αυχένα, ευθυγραμμίζουν την σπονδυλική στήλη και βοηθούν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Μια άλλη αρκετά δημοφιλής επιλογή είναι τα μαξιλάρια με γέμιση μπιλάκια σιλικόνης. Είναι αντιμικροβιακά, και αντιαλλεργικά, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν τέλεια θερμοκρασία και μέγιστη άνεση. Και αυτές είναι μόνο μερικές επιλογές! Περιηγηθείτε στον διαδικτυακό κατάλογο Sunshine Home, και επιλέξτε το μαξιλάρι που ταιριάζει σε εσάς και τις ανάγκες σας, ανάμεσα σε πληθώρα επιλογών.

Τέλος, έχετε υπόψη σας ότι το μαξιλάρι ύπνου σας χρειάζεται σωστή συντήρηση. Πλένετε την μαξιλαροθήκη και αερίζετε συχνά το μαξιλάρι ύπνου σας, ιδανικά σε μέρος που να μην έχει υγρασία. Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το μαξιλάρι σας έχει ημερομηνία λήξης, επομένως να το αντικαθιστάτε κάθε 3 χρόνια περίπου με ένα ίδιο ή πιο εξελιγμένο ποιοτικά μαξιλάρι, ή με ένα μαξιλάρι που θα καλύπτει τυχόν νέες ανάγκες σας.


Χαλάκι μπάνιου: Οδηγός αγοράς
Αν και η επιλογή ενός χαλιού για το μπάνιο φαντάζει εύκολη, στην πραγματικότητα όμως δεν εξυπηρετεί μόνο αισθητικούς λόγους....
Εύκολες συμβουλές εσωτερικής διακόσμησης για καλύτερη διάθεσή στο σπίτι
Η διακόσμηση του σπιτιού μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διάθεση και τα συναισθήματά σας. Είναι γνωστό πως η νέα κανονικότητα που επέβαλλε η καραντίνα ...